samedi 28 janvier 2012

A l'Espanyola o a la Francesa.......

Espanyola
1patata
2 ous
oli d'oliva
sal

  • Tallar la patata a daus i bullir -la amb aigua i sal 
  • Colar 
  • Battre els ous i afegir-hi els daus de patata cuits 
  • Deixar reposar un parell o tres d'hores a la nevera 
  • Coure a la paella amb oli d'oliva 


Francesa
2 ous mantega
sal
pebre

  • Battre els ous (no gaire ) amb la sal i el pebre 
  • Coure a la paella amb mantega 
  • Deixar la truita una mica "crueta"  
  • Servir amb una copeta d'un ví negre jove



vendredi 27 janvier 2012

Forêt d'hiver . Bundt au chocolat et à l'orange .

1 orange
300g de farine
75g de Maïzena
3c/c de levure chimique
1c/c de sel
430ml de crème Fleurette
4 gros oeufs
1 paquet de sucre vanillé
300g de sucre de canne roux
2 tranches d'orange confite
2c/s cacao en poudre




  • Battre les 2 sucre et les oeufs avec le jus et le zeste rapé de l'orange 
  • Ajouter en alternant la crème et le mélange farine , Maïzena , levure et sel  
  • Séparer 1/4 de la préparation et ajouter le cacao et l'orange confite coupée en petits morceaux 
  • Mettre les 2 préparation dans un moule graissé
  • Enfourner à 180º pendant 45mn environ 
  • Refroidir 10mn sur une grille 
  • Démouler sur la grille et saupoudrer de sucre glace

jeudi 19 janvier 2012

Rosa.....

azúcar glass para decorar
3 huevos "L"
250g harina
250g azúcar
1/2 sobre Royal
20g Maïzena
1c/c vainilla
200ml nata liquida


  • Tamizar la harina y la Maïzena 
  • Montar las claras 
  • Mezclar las yemas y la vainilla con el azúcar con la batidora  
  • Agregar poco a poco la mezclar de harina y la nata 
  • Agregar las claras con mucho cuidado con una pala 
  • Hornear a 180º unos 30 o 35 mn en un molde de silicona 
  • Enfriar encima de un rejilla 
  • Desmoldar después de enfriar totalmente 
  • Espolvorear con azúcar glass.

lundi 16 janvier 2012

Pollastre amb carxofes ...La Recepta del 15.....

1  pollastre tallat a trocets petits
1llauna de cors de carxofes
all
julivert
1 got de vi blanc
oli d'oliva sal pebre



Rostir el pollatre salpebrat amb oli dins d'una cassola de ferro
Afegir-hi il vi
Quan esta cuit afegir-hi les carxofes, l'all i el julivert ben picat.
Donar un parell de tombs.
Servir amb un bon ví negre ,tipus "Somontano ".

vendredi 13 janvier 2012

Fleur de Lys...Bundt

1/2 taza (180gr) harina
2c/c levadura Royal
1/2 c/c sal
1 taza (240ml) nata liquida
3 huevos "L"
1/2 taza (120ml) aceite girasol
1taza azúcar de lima
1c/s Ron blanco

Mezclar la sal ,la harina y la levadura y tamizar.
Mezclar el azúcar y la nata.
Añadir los huevos de uno en uno.
Agregar el ron .
Mezclar todo esto con la harina de cucharada en cucharada .
Añadir el aceite.
Hornear a 180º unos 40 o 45 mn en un molde engrasado.
Enfriar 10 mn.
Desmoldar y enfriar de todo encima de una rejilla.