jeudi 28 juin 2012

Mel i Mató



Formatge fresc de vaca,de cabra o d'ovella.



El mató apareix al "Llibre del Sent Sovi " . Era molt popular a l'Edat Mitjana.



Es fabrica artesanalment fent bullir la llet i coagulant -la amb herbacol. El producte resultant coagulat es filtra amb un drap fins obtenir una massa pastosa . Es sirveix amb mel. A mi m'agrada posar.hi mel de flor de taronger. (Ja en el Llibre del Sent Sovi parfumaba el mató amb aigua de flor de taronger ) .





El nom llatí del Herbacol es Cynara cardunculus . S'en pot trovar a l'Herboristeria Llansá al carrer Elisabets a Barcelona .

2 commentaires:

  1. Saps que avui he passat per davant d'aquesta herboristeria? M'enamora l'olor que fa quan passes pel davant.
    Ja ho he llegit això del llibre del Sent Soví, també sortirà a l'escrit.;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    RépondreSupprimer
  2. moltísssssssimes gràcies per participar guapa!!!! molts petonets

    RépondreSupprimer