vendredi 30 septembre 2011

FLAN BRETON DE MAMIE .

Un postre que siempre hacia mi Abuela .




Mezclar 125g de azúcar con las yemas de 3 huevos.
Añadir sucesivamente 1 c.c de extracto de vainilla, 125g de harina de reposteria , 1/2 l. de leche entera y finalmente con mucho cuidado las claras de los huevos a punto de nieve .
Cocer en un molde al horno unos 25 mn a 180º.

mardi 27 septembre 2011

MAR I MUNTANYA DE BOTIFARRES AMB GAMBES


2 botifarres tallades  
4 gambes grosses 
oli 
una llesca de pa  
1 cabeça d'all 
3 tomaquets 
un grapat d'ametlles  
julivert 
sal 
aigua  
Poseu una cassola al foc amb oli i feu fregir la llesqua de pa , que guardareu . En el mateix oli feu sofregir les botifarres i les gambes , que també reservareu . A continuació hi feu el sofregit , amb la meitat dels grans d'all ben picats i el tomaquàt pelat y ben picat . Quan sigui com una confitura ho mulleu amb aigua i hi afegiu les botifarres i les gambes . Ho tapeu i ho deixeu fent xup-xup . Uns minuts abans de treure-ho del foc hi tireu una picada feta amb el pa fregit, les ametlles, la resta dels alls i el julivert . Proveu -ho de sal i ja podeu servir . És un plat que millora fet un dia per l'altre.

dimanche 25 septembre 2011

DESSERT DU DIMANCHE : Pastel de manzana y jengibre.

500g de manzanas cortadas en laminas
Forrar un molde con un papel de horno .
Poner dentro la mitad de las manzanas.
Mezclar 2 huevos con 120g de azúcar moreno ,agregar 60g de harina con 1/2 sobre de levadura , 60 gr de Maïzena ,1/2 c. c de sal ,1 c.s de jengibre en polvo y 120 g de mantequilla templada.
Poner esta mezcla encima de las manzanas y terminar con el resto de manzanas cortadas en laminas.

Cocer al horno a 180º unos 30 mn.

jeudi 22 septembre 2011

FILO CON MANZANAS

500gr de manzanas Golden
100gr de azúcar moreno
1 copita de Calvados
Pasta filo
Macerar durante 24 horas las manzanas peladas y cortadas en finas láminas con el Cavados en el frigorifico.
Forrar la parte inrerior de un molde con varias hojas de pasta filo untadas con mantequilla .
Poner la manzana y la mitad del azúcar encima .
Cerrar bien con trocitos de pasta filo.
Espolvorear con el resto de azúcar, pintar con mantequilla.
Cocer a 180º unos 20 o 25 mn.

 Esta receta es "copiada" .......del blog de Alba   .LE FABULEUX DESTIN DU CHOCOLAT

lundi 19 septembre 2011

CORAZÓN DE QUESO

250 gr queso Philadelphia
3 yogurts griegos
4 c/s Maïzena
10 c/s azucar moreno
3 huevos L
1 c/c extracto de vainilla
1 paquete de masa quebrada

Mezclar con la batidora el queso,los yogurts,la Maïzana,el azúcar,los huevos de uno en uno y la vainilla.  Extender en un molde de unos 20cm la masa quebrada y verter encima la mezcla de queso.  Cocer al horno a 180ºunos 40mn.

mercredi 14 septembre 2011

ESCABETX

La pauraula escabetx,i segurament la salsa,com a manera de conversació,és d'origen àrab,i es va difondre als païsosCatalans des de l'edat mitjana.Cada comarca,cada casa, arreu del nostre espai gastronomic-i per tant també Menorca- té la seva fórmula pròpia,però podem suggerir un escabetx tipus, que serveixi sobretot per el peix blau (sardines, sorells, verats, reget....) i ,fins i tot , per el peix blanc.

Ingredients: 2 parts d'oli,1 part de vinagre, 1 cabeça d'alls, 2 fulles de llorer,pebre negre en gra,sal.
Poseu oli en una cassola o paella i feu-hi fondre,sense fregir,tots els ingrediens,uns minutets , hi afegiu el vinagre.Fer reduir uns deu minuts.
Notes: és molt freqüent afegir pebre vermell,farigola i altres herbes.